Gastenboek

4 berichten
 
17-08-2015
Geplaatst door: Eveline Snijder

Het gaat heel ongemerkt, je gaat met pensioen, komt thuis te zitten, veel krant lezen, radio luisteren en televisie kijken en op een dag denk je: “hee, ik word ouder”… Alles gaat moeizamer, je lijf wil niet meer zoals vroeger en je bent eerder moe, vooral met langere afstanden wandelen en fietsen. Voor jezelf weet je natuurlijk wel dat je meer aan sport zou moeten gaan doen, maar het komt er niet van. In je eentje een sportschool binnenstappen en rondkijken lukt nog wel, maar om een abonnement te nemen in de wetenschap dat je dan ècht moet beginnen, is weer een station te ver.
Tot ik in het regionale blad “De Krant” een artikel las over het 12-weekse beweegproject “Roden Fit en Gezond”. Het sprak me vooral aan omdat het om sporten in groepsverband gaat - gezellig, je leert ook andere mensen kennen – het een periode van drie maanden bestrijkt ( je zit er dus niet zo lang aan vast) en, ook niet onbelangrijk, het niet zo duur is: € 84,00 in totaal voor drie maanden tweemaal een uur per week bewegen onder deskundige leiding. De variatie in de te beoefenen sporten vond ik ook heel leuk: wandelen, fietsen, aquajoggen, tennissen en fitness. Daarnaast biedt het beweegproject ook voorlichting over leefstijl, voeding en wat bewegen met je doet: het zorgt b.v. voor een betere doorbloeding van je
hersenen, voor sterkere spieren, iets wat veroudering tegen gaat en een beter evenwicht, waardoor je minder gauw valt. Allemaal belangrijke zaken als je ouder wordt.
Begin september vorig jaar ben ik naar de eerste voorlichtingsavond in de Pompstee in Roden geweest en sindsdien doe ik enthousiast aan het programma mee.
Wat voor mij heel goed werkt is dat je in groepsverband aan het sporten bent. Soms heb ik helemaal geen zin, maar ga ik toch omdat je voor de andere groepsleden niet weg wilt blijven. Dan mis je namelijk ook de lol die je samen hebt, want behalve serieus bezig zijn, wordt er ook veel gelachen met elkaar.
Wat ook belangrijk is: het programma is niet prestatiegericht, iedereen doet mee op zijn of haar eigen niveau. Als iets niet lukt of je houdt het tempo niet vol, is dat helemaal niet erg, er wordt rekening mee gehouden dat iemand het rustiger aan moet doen of even moet gaan zitten. Luister goed naar je eigen lijf is dan ook het devies van onze trainers, dat werkt ’t beste, jezelf forceren tot betere prestaties is niet de bedoeling, niets moet. De verbetering van je conditie gaat eigenlijk vanzelf doordat je merkt dat je gemakkelijker uit de auto stapt, met meer kracht in je benen een heuveltje op fietst, langere wandelingen kan maken en beter op één been kan staan. Ook ga je meer op je voeding letten en wordt je je bewuster van je leefstijl.
Kortom, ik kan het programma iedereen aanbevelen!

Eveline Snijder.

17-08-2015
Geplaatst door: Diny Kamminga

Ik ben via de huisarts bij Roden Fit en Gezond terecht gekomen, en ik vind het geweldig. De begeleiding is prima, ze helpen je overal mee... en het is super gezellig!

Diny

17-08-2015
Geplaatst door: Fred Slijkoort

Ik wou graag gaan sporten. Nadat ik in de krant het stukje van Roden Fit en Gezond heb gezien ben ik naar de startbijeenkomst gegaan. Daar werd o.a. de spierkracht en conditie getest. Ik vond het best spannend om de eerste keer heen te gaan, vooral om in de groep te zijn. Drie jaar geleden heb ik een hersenbloeding gehad en daardoor is het soms lastig om op woorden te komen en een gesprek aan te gaan.
Het programma was een verrassing voor mij en ging mij goed af. Tennis heeft mijn voorkeur, daar ben ik na het programma meteen lid van geworden. Fietsen en wandelen vond ik ook leuk. Op dit moment is mijn week daarmee wel vol. Na de zomer ben ik van plan om ook te gaan fitnessen.
De bijeenkomsten vond ik zelf niet echt nodig, ik leef al gezond. Nadat mijn vrouw is overleden heb ik het koken zelf opgepakt en dat gaat goed.
Ik voel me sinds Roden Fit en Gezond veel fitter. Vroeger kon ik moeilijk mijn sokken aan trekken. Nu gaat dat makkelijk!
Ooit zou ik graag nog met vakantie willen. Ik ben al 77, of dat nog lukt is de vraag.. Ik ben in ieder geval blij dat ik wel met sporten ben begonnen!

Fred Slijkoort

06-08-2015
Geplaatst door: Johan ten Hoor

recensie

In 2014 ben ik in contact gekomen met Roden Fit & Gezond. Ik las hun advertentie in “de Krant “. Ik ben naar de bijeenkomst gegaan omdat ik op dat moment meer dan 10 kg. was aangekomen. Mijn conditie was erg slecht. Alleen moest ik wel een drempel over om daar naar toe te gaan. Maar eenmaal aanwezig vielen alle drempels weg. Het was erg gezellig. Ik heb met het programma meegedaan. En langzaam aan ben ik het leuk gaan vinden. Samen met een groep wandelen, fietsen, tennissen en sporten bij Palestra en Fitnesscentrum Roden. En het samen zijn ging zover dat we het moeilijk vonden om afscheid te nemen van elkaar na het programma. Sommigen zijn gezamenlijk gaan tennissen en anderen zijn gaan fietsen of fitnessen. Wat heel leuk was, was dat iedereen op zijn eigen niveau mee kon doen. Gingen we wandelen en eentje kon niet meekomen, dan werd er op elkaar gewacht. Het samen thuis en uit gevoel zeg maar. Je kon merken dat iedereen erop vooruit ging met de conditie en sommigen vielen meer dan 10 kg af zonder daar veel moeite voor te doen. Na het programma van drie maanden kon iedereen voor zichzelf beslissen wat hij of zij verder ging doen. We hadden kennisgemaakt met allerlei soorten sporten en manieren van bewegen.
Ik ben zelf uiterst positief over de manier waarop we in contact zijn gekomen met “het bewegen” in het algemeen. En ik kan het iedereen aanbevelen om mee te doen. Er zijn geen redenen om het niet te doen. Je wordt begeleidt door een leefstijlcoach, diëtisten en fysiotherapeuten.
En natuurlijk de mensen van de sportscholen. En wat is er leuker om te ontdekken dat je humeur er ook nog eens beter van wordt en niet te vergeten de sociale contacten die je opdoet. Een hele verrijking.
Kan alleen maar tegen iedereen zeggen MEEDOEN

Johan ten Hoor.