Vervolg

Na het vario-programma

Wanneer u eenmaal bekend bent met de verschillende sporten en goed op weg bent met een gezonde leefstijl is het belangrijk om dit vol te houden. Tijdens de bijeenkomsten wordt daar de nodige aandacht aan gegeven. Als u eenmaal ontdekt heeft wat u het liefst doet kunt u zich daar vervolgens op inschrijven om in beweging te blijven.

 

Wij vinden het ontzettend belangrijk dat er voor iedereen die graag wil sporten een aanbod is. Na het traject zoeken we daarom uit welke groepen qua intensiteit het beste aansluiten bij uw wensen. Naar aanleiding van Roden Fit en Gezond zijn er nieuwe groepen opgericht die rekening houden met specifieke wensen. Bijvoorbeeld voor sporters die het reguliere tempo om wat voor reden dan ook nog niet bij kunnen houden, daarvoor zijn er aangepaste trainingen. Wilt u juist intensiever sporten? Dan zoeken we een les die daar aan voldoet. Zo is er voor ieder wat wils.

Voorkeur

We zorgen samen dat het leefstijladvies en vervolg aansluit bij uw voorkeur en mogelijkheden. Maatwerk staat voorop. Enkele mogelijkheden ziet u hieronder.

Fietsen

Elke woensdag middag verzameld er een groepje fietsers tussen De Pompstee en Onder de Linden. Ze vertrekken om 13.30 uur en fietsen een leuke route in samenspraak met de deelnemers. Wilt u graag mee fietsen of op de hoogte blijven? Stuur dan een mailtje aan Johan, tenhoorj@planet.nl.

 

Fitness

Een voordeel van fitness is dat er makkelijk in een groep getraind kan worden en dat er toch rekening wordt gehouden met elk niveau en specifieke behoeften van de individuele sporter. Zowel bij Palestra Wellness Centre als bij Fitnesscentrum Roden is er een uitgebreid aanbod op alle dagen van de week. Houdt u de tijd liever aan uzelf? Dan kunt u van 's morgens vroeg tot 's avonds laat ook voor een individuele training terecht.

Tennis

Er is een nieuwe groep opgestart bij tennisvereniging REO. Hier gaat het niet om het winnen van de game, wel om het plezier en het samen actief bezig zijn! Inmiddels zijn er 10 enthousiastelingen doorgestroomd naar dit nieuwe aanbod. Naast de trainingen kunnen de deelnemers ook onderling afspreken om te gaan tennissen en zijn er toss-tennis momenten waar aan meegedaan kan worden. 

 

Om de drempel voor tennis nog lager te maken hebben we van Univé-Fedoz prachtige nieuwe rackets gekregen. Deze worden gebruikt tijdens de trainingen van Roden Fit en Gezond maar ook voor deelnemers die na het traject door willen gaan met tennis en nog niet over een eigen racket beschikken.

Wandelen

Ineke van So Good to Walk, heeft verschillende wandelgroepen en activiteiten. Wil je op de hoogte blijven van haar aanbod? Meld je dan aan voor haar mail via: koolvanlangenberghe@gmail.com.

 

Daarnaast zijn er vanuit Roden Fit en Gezond ook een twee groepen wandelaars gestart die er op dinsdag en donderdag samen op uit trekken.

Aqua joggen

Bij zwemclub gSv Roden is er de mogelijkheid om onder leiding van een ervaren instructrice te aqua joggen. Het aqua joggen vindt plaats op woensdag avond van 19.45 - 20.45 uur in zwembad de Hullen. Het water is dan verwarmt tot ongeveer 30ºC. Dit maakt het extra geschikt voor mensen met reumatische klachten of bijvoorbeeld fibromyalgie. De gewrichten worden haast niet belast, spierpijn wordt verlicht en er kan toch aan balans, kracht en conditie gewerkt worden.